Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Čt 10:00-16:00, Pá 10:00-14:00)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Kategorie blogu
Blog
07.11.2019
Charakteristika jednotlivých typů nádobí dle materiálu
Chcete se dozvědět více informací o jednotlivých typech nádobí podle materiálu? Vše se dozvíte v tomto článku číst celé
06.11.2019
O značce Berlingerhaus
Zaujalo Vás zboží značky Berlingerhaus a chcete se o ní dozvědět více? Pak si jistě neváhejte přečíst tento článek. číst celé
06.11.2019
Péče o nerezové nádobí
Jste vlastníkem nerezového nádobí? Pak neváhejte a začtěte se do tohoto článku, kde se dozvíte vše o správné péči o toto nádobí. číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

Rychlý kontakt:

Vzhledem k aktuální situaci je omezen provoz zákaznické linky - operátory máme doma pkud se nedovoláte využijte prosím e-mail.

Expedice zboží probíha bezezměny.

Vaše dotazy, připomínky prosím směřujte na e-mail nadobi@berlingerhaus-cz.cz

 

tel: 576 130 729

Pondělí-čtvrtek 10:00-16:00

Pátek 10:00-14:00

e-mail: nadobi@berlingerhaus-cz.cz

Email a caht: PO-NE: 8:00-20:00

 

 

Přijímáme tyto platební karty:

 visavisa

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Charakteristika jednotlivých typů nádobí dle materiálu

Charakteristika jednotlivých typů nádobí dle materiálu

Smaltované nádobí

Smaltovaný hrnec

Smalt má výborné tepelné vlastnosti a teplo se v nádobě rozvádí rychle a rovnoměrně. Jeho velkou nevýhodou ovšem je, že nemá nepřilnavý povrch, takže se v něm vše lehce připálí. Smaltované nádobí je velmi křehké, a při neopatrném zacházení hrozí riziko popraskání.

Smaltované nádobí je třeba chránit před prudkými změnami teplot, a nestavit jej na přímý oheň (používat pod něj raději litinovou plotýnku)

Smaltované nádobí uvnitř časem tmavne. S tímto Vám pomůže povaření vody s octem.

Nerezové nádobí

Nerezové nádobí

Nerezové nádobí má horší tepelné vlastnosti, avšak díky kvalitnímu materiálu je odolné proti úderu, teplotním šokům, oděrům a rezavění. 

Pro udržení dobrého vzhledu nerezového nádobí je potřeba o něj pečovat a dodržovat určité zásady.

Nádobí je třeba na vařiče pokládat tak, aby zdroj tepla působil na dno nádobí.

Vždy solte až v době varu.

V nerezovém nádobí se nedoporučuje uchovávat potraviny v chladničce delší dobu, protože mohou přejímat kovovou pachuť.

Litinové nádobí

Litinové nádobí

Litina je pevný materiál, který skvěle vede teplo a zachovává tvar nádobí i při vysokých teplotách. Jakmile se litinové nádobí vypálí, získá nepřilnavý povrch. 

Vypálení litiny znamená, že vydrhnete povrch nového litinového nádobí drátěnkou, omyjete v mýdlové vodě a poté naplníte nádobí olejem a necháte buď v troubě, nebo na sporáku olej vypařit, nakonec pouze vytřete papírovým ubrouskem.

Pro udržení životnosti litinového nádobí je třeba se vyvarovat chemických mycích prostředků, na které je litina náchylná.

Titanové nádobí

Titanové nádobí disponuje tepelnou vodivostí a zabezpečuje zdravé vaření s použitím minima tuku, díky svému nepřilnavému povrchu.

Lze jej používat jak na sporáku, tak i v troubě a bez obav jej můžete mýt v myčce.

 

Jako malý bonus pro vás máme domácí test kvality nádobí

Chcete se přesvědčit o kvalitě zakoupeného nádobí? Pak není nic jednoduššího než použít tzv.mléčný test. 

Do nádobí rozpáleného na 180°C nalijte mléko a po jeho připálení nádobí jednoduše vytřete hadříkem či papírovou utěrkou. Škraloup by se měl sám sloupnout

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli